Een noodgeval op vakantie? Hoe kan je worden geholpen en wanneer bel je de alarmcentrale? Je hoopt natuurlijk nooit dat het gebeurd, maar mocht het nodig zijn dan is er altijd hulp vanuit Nederland beschikbaar. Met dit artikel leggen we jou uit wat je kan doen en hoe de zaken opgelost worden.
Hulp in het buitenland nodig?
- Voor een aantal landen worden er vaccinaties aanbevolen ter voorkoming van bepaalde ziektes
- Als je naar het buitenland afreist is het raadzaam, voordat je op reis gaat je te laten informeren over de hygiëne in het betreffende land
- Voor veel landen wordt het advies gegeven om geen kraanwater te drinken omdat je dit kraanwater niet kunt vergelijken met het Nederlandse water. In veel landen is het water van een veel mindere kwaliteit, hetgeen diarree of zelfs een ernstige infectie kan veroorzaken.
Medische zorg in het buitenland kan veel duurder zijn dan in Nederland. Het is belangrijk dat je de polisvoorwaarden van je zorgverzekering leest om na te gaan waarvoor je bent verzekerd. Naast je basisverzekering kunt je een aanvullende verzekering afsluiten bij je zorgverzekeraar. De meeste mensen sluiten ook nog een reisverzekering af voor een extra dekking voor de kosten die niet vanuit de zorgverzekering worden vergoed.
Ook al ben je goed voorbereid, een ongeluk in het buitenland kan altijd gebeuren
Repatriëring nodig vanuit het buitenland?
Ben je gestrand in een ziekenhuis en wil je graag terug naar Nederland voor je behandeling? Dit kan via een repatriëring, die geregeld kan worden via Eurocross. Let op dit wordt vaak niet vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Je dient hiervoor een aparte reisverzekering af te sluiten.